Alt Penedès-Garraf

Retransmissió en directe

+

COMUNICAT SOBRE EL TRENCAMENT D’ACORD DE GOVERN AL CONSELL COMARCAL DEL GARRAF

 • Actualizado:
 • Creado:

Davant la decisió unilateral de la presidència del Consell Comarcal del Garraf de consumar el trencament de l’acord de govern al Consell Comarcal del Consell Comarcal del Garraf, els representants comarcals del PSC volen manifestar que:

 • Seguirem impulsant els projectes que aquest govern de coalició, sorgit de les urnes a les darreres eleccions, va fixar-se com a prioritaris per a millorar les condicions de vida i el desenvolupament del conjunt de la ciutadania del Garraf.
 • Recordem que el PSC i CiU  ( ara PDCAT) van signar un acord de govern van presentar un Pla de Mandat amb l’únic objectiu de marcar les actuacions i les propostes de futur per una comarca més cohesionada socialment  i territorialment: un pla de  mandat que és vigent  i viu en que els i les socialistes hem contribuït enèrgicament.
 • Continuarem impulsant aquelles propostes que s’han treballat en el marc del Pla de Mandat i l’acord de govern en l’àmbit de la política territorial i l’habitatge i els programes que des d’una visió àmplia del Benestar Social  es van iniciar a la legislatura passada amb un govern del PSC: pla de desenvolupament econòmic i social , actuacions per a la gent gran, habitatge social , cultura i patrimoni etc...
 • Mantindrem el lideratge en l’impuls de les polítiques d’esquerres que han definit històricament l’acció del Consell Comarcal, també en aquesta legislatura, primer sota la presidència pactada de Gerard Figueras i després, de retruc, de Glòria Garcia.
 • Considerem que el conglomerat polític abans conegut com CiU no ha interpretat correctament el mandat sorgit de les darreres eleccions que van configurar aquest Consell Comarcal i que ha obligat la presidència ha actuar amb covardia, sectarisme i electoralisme a un any de nous comicis.
 • Lamentem que la presidència del Consell Comarcal, certificada per l’acord i el suport lleial del PSC a l’inici de la legislatura, hagi actuat de manera egoista i deslleial sense tenir en compte les dinàmiques positives i de treball al conjunt de municipis de la comarca.
 • Interpretem que el trencament de l’acord de govern al Consell Comarcal respon a les dinàmiques internes de la formació hereva de CiU que, fruit de la seva debilitat orgànica i electoral, copia decisions preses a nivell local per altres lideratges municipals posant com excusa qüestions alienes a la gestió dels interessos comarcal que interesses directament la ciutadania.
 • Valorem que malament comença un possible nou acord entre forces polítiques que en un moment de màxima demanda ciutadana de consens i diàleg exposen un pacte que neix de la demonització excloent del PSC i de l’anar a la contra de la pluralitat que aquest representa al conjunt del territori del Garraf.
 • Agraïm el suport intens i continuat del conjunt de forces polítiques, entitats i associacions que han fet i fan confiança als projectes i la gestió impulsada pel PSC en benefici del conjunt d’Ajuntament i ciutadania de la comarca del Garraf per la qual seguim treballant.