Alt Penedès-Garraf

Reclamem al Govern de Catalunya diàleg amb la comunitat educativa i el món municipal

  • Actualitzat:
  • Creat:

Els i les socialistes de l’Alt Penedès – Garraf reclamem al Govern de Catalunya diàleg amb la comunitat educativa i el món municipal

La diputada del PSC i portaveu d’Educació al Parlament, Esther Niubó, juntament amb el secretari d’organització del PSC Alt Penedès – Garraf, Albert Tort, han ofert una roda de premsa aquesta tarda davant de l’Institut El Foix de Santa Margarida i els Monjos acompanyats per la regidora socialista Neus Hernández i el primer secretari de l'agrupació i regidor, Oriol Torrents.

Coincidint amb la vaga d’aquesta setmana convocada per la comunitat educativa per la gestió del departament d’Educació i el seu conseller Josep González Cambray, els i les socialistes de l’Alt Penedès Garraf han ofert un contacte de premsa amb la diputada socialista al Parlament i portaveu d’Educació, Esther Niubó, amb qui han compartit prèviament impressions sobre la situació educativa a la comarca. 

Els socialistes posen de manifest la manca de diàleg del conseller amb la comunitat educativa i la manca de previsió i organització del Departament. Des de la vessant municipalista del PSC, el secretari d’organització del PSC Alt Penedès-Garraf puntualitza que “la manca de sensibilitat i concertació amb la comunitat educativa també la veiem sovint a les institucions municipals: és massa habitual que el Departament d’Educació prengui decisions de forma unilateral sense tenir en compte les implicacions per a la comunitat educativa, per als municipis o per als consells comarcals” que gestionen algunes competències com transport escolar o menjadors. Demanem “que primer hi hagi millor organització per part del Departament i després ja, que facin les rodes de premsa que vulguin.

La diputada Niubó ha subratllat també la preocupació dels i les socialistes per la falta de diàleg de la conselleria amb la comunitat educativa i el món municipal:  "Que tota la comunitat educativa es posi d’acord en fer vaga i fins i tot arribi a demanar la dimissió del conseller,  posa en evidència que el Govern de la Generalitat demana molt de diàleg de portes enfora però no el practica de portes endins.”

Els socialistes coincideixen que tot i que la noticia de l’avançament escolar ha estat l’última decisió unilateral de la conselleria, s’han succeït un seguit d’anuncis que evidencien la mala gestió del conseller. Esther Niubó ha remarcat que l’anunci de  la gratuïtat de P2 a partir del proper any s’ha produït un cop més, sense tenir en compte que els ajuntaments porten sostenint una part d’aquest etapa educativa. “No només no paguen el deute als municipis, sinó que fan anuncis de gratuïtat i no aporten  la quantitat de finançament necessària.”, declarava la diputada.

Els socialistes han recordat també que a les nostres comarques el PSC porta reclamant al govern de la Generalitat amb accions parlamentàries durant anys un nou decret de transport escolar basat en criteris de distància per tenir en compte les zones disseminades i reduir les situacions d’injustícia social que se’n deriven.