Alt Penedès-Garraf

La Federació Alt Penedès-Garraf del PSC dóna suport als alcaldes en la defensa de la legalitat als municipis

  • Actualitzat:
  • Creat:

La Federació Alt Penedès-Garraf del PSC dóna suport als alcaldes i alcaldesses socialistes, que han expressat la necessitat de no situar els ajuntaments fora de la legalitat.

La Federació Alt Penedès-Garraf del PSC dóna suport als alcaldes i alcaldesses socialistes, que han expressat la necessitat de no situar els ajuntaments fora de la legalitat, arran de la carta que el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident Oriol Junqueres, van fer arribar als alcaldes demanant la cessió de locals municipals per al dia 1 d’octubre.

 

Cal recordar que després de la recepció d’aquesta carta, es va tenir coneixement de la sentencia del Tribunal Constitucional que suspenia la Llei 19/2017, de 6 de setembre, de Referèndum d’Autodeterminació i els decrets que se’n derivaven, fet que han advertit també els informes jurídics emesos per secretaris/es de corporacions locals.

 

Tenint això en compte, denunciem que s’hagin produït mostres d’intolerància a través d’insults i desqualificacions a alcaldes socialistes per simplement haver complert amb l’obligació de no situar les institucions locals fora de la legalitat. Les respostes dels alcaldes socialistes no tenen a veure amb deixar votar o no en un referèndum, sinó amb la necessitat de respectar la justícia i les lleis, fet que garanteix la neutralitat política de les institucions, que són de tota la ciutadania, independentment de la seva ideologia i creença. Són el govern de la Generalitat i les formacions polítiques i entitats que li donen suport, en exclusiva, les que impulsen el referèndum de l’1 d’octubre suspès i les que fomenten la desobediència a les lleis, la justícia i als fonaments de les democràcies europees i occidentals. Les lleis cal complir-les o bé canviar-les a través de les majories previstes i dels mecanismes democràtics.

 

Els alcaldes i alcaldesses socialistes treballen i continuaran treballant per mantenir l’estabilitat dels governs municipals, amb voluntat d’acord i diàleg i amb visió constructiva en els seus municipis, que és per allò que van ser escollits. Prova n’és la capacitat dels electes socialistes de teixir acords, dialogar i discrepar si cal per fer avançar els municipis. Així doncs, lamentem que la Generalitat hagi interferit en aquesta tasca essencial, intentant transferir les conseqüències de les seves actuacions fora de la llei als Ajuntaments.