Alt Penedès-Garraf

La Federació Alt Penedès-Garraf del PSC demana una nova etapa de respecte, legalitat i diàleg

  • Actualitzat:
  • Creat:

Comunicat de la Federació Alt Penedès-Garraf del PSC

La Federació Alt Penedès-Garraf del PSC, davant la publicació de la Sentència del Tribunal Suprem sobre els principals líders del procés independentista, ha demanat obrir una etapa de respecte, legalitat i diàleg. Així mateix, ha expressat que la sentencia s’ha d’acatar, malgrat ser, com totes les sentències, opinable, tenint en compte també la possibilitat de ser recorreguda davant del Tribunal Constitucional i davant del Tribunal Europeu de Drets Humans.

La federació socialista també ha recordat que la llibertat d’expressió i els drets de reunió i manifestació “emparen l’expressió pública de les opinions favorables o contràries a la sentència”, i ha demanat que aquestes expressions es manifestin amb respecte, tolerància i civisme. Els socialistes també han expressat que, “malauradament, el judici i la sentència són també producte de l’error comès pels dirigents independentistes de saltar-se la llei, així com d’un fracàs de la política que cal revertir”.

Els socialistes també han manifestat el seu respecte a la separació de poders, motiu pel qual rebutgen “qualsevol mena de desobediència institucional i qualsevol intent d’enfrontar la legitimitat de les resolucions judicials amb les decisions de qualsevol instància de poder polític”, al mateix temps que demanen novament que “les institucions representatives han de representar-nos a tots i, per tant, a les diferents opinions que conviuen en la nostra societat”.

Per al PSC, que s’ha compromès a esmerçar tots els esforços necessaris per fer efectiu el diàleg en el marc de la llei i “perquè la política torni al centre de la cerca de les solucions en un problema eminentment polític”, es necessari treballar novament amb determinació per la convivència i “obrir una nova etapa, presidida pel respecte a la legalitat i a les institucions, i presidida també per una ferma voluntat de diàleg. Un diàleg que pugui recosir la societat catalana i que contribueixi a tancar les ferides profundes provocades pel procés independentista i les seves conseqüències.”