Alt Penedès-Garraf

Es constitueix el Consell de Federació dels socialistes de l'Alt Penedès-Garraf

  • Actualitzat:
  • Creat:

El PSC al territori aprova les seves línies d'acció al Garraf i a l’Alt Penedès en la constitució del seu Consell de Federació. Salut, Educació, Seguretat, Progrés i Unitat es fixen com prioritat dels socialistes, enlloc de la confrontació.

Aquest divendres s’ha reunit telemàticament el Consell de Federació dels socialistes de l’Alt Penedès i Garraf, que és el màxim òrgan entre congressos del partit al territori i que s’ha constituït després de la renovació de les diferents agrupacions locals del partit.

La presidenta del Consell de Federació, Marta Verdejo, ha recordat la importància de l’acció pública amb visió socialista. El Consell ha comptat amb una benvinguda de Meritxell Batet, presidenta del Congrés dels Diputats, que ha posat la lluita contra la pandèmia i el canvi a Catalunya com a prioritat essencial, perquè “molta gent continua sense saber què serà de la seva vida en els propers mesos i això requereix molta feina i molta enteresa”. Batet també ha remarcat dos reptes claus: “en primer lloc els pressupostos generals de l’Estat, que cal que s’aprovin per gestionar bé els fons europeus i donar cobertura social a la gent més vulnerable” i després “la necessitat d’un punt d’inflexió a Catalunya, on tenim un govern que no governa i que no ens mereixem”. Batet ha recordat que la inversió per a Catalunya dels pressupostos de l’Estat és de més de 23.600 milions d’euros d’inversió, a més 200 milions addicionals en compliment d’una sentència del tribunal suprem per la disposició addicional tercera de l’Estatut de Catalunya, 640 milions per a polítiques socials i d’ocupació, i 600 milions d’euros dels fons europeus per a polítiques mediambientals i d’habitatge. També ha posat exemples del que representen aquests pressupostos per a l’Alt Penedès i el Garraf: més de 7 milions d’euros per a pensions contributives, una destacada inversió per a la millora de Rodalies, l’eliminació del peatge de l’AP7 i les millores en la N-340, així com l’aposta forta dels pressupostos amb el Corredor Mediterrani.

El Consell de Federació també ha comptat amb la participació de la Diputada al Parlament, Esther Niubó, que ha remarcat l’incidència de la pandèmia en les desigualtats socials, i ha explicat que “el govern de Catalunya s’ha entretingut massa en la guerra fraticida per qui lidera el projecte independentista, per la confrontació amb l’Estat, per dirigir-se només a una part de la societat catalana... i en canvi ha oblidat les prioritats reals”. Per això ha afirmat que “Catalunya necessita un canvi, però no qualsevol canvi, sinó un govern que reforci els serveis públics (educació, sanitat, seguretat, acció social,...) i que reverteixi les conseqüències de les retallades que s’han patit amb aquests governs”. També a afirmat que “la discrepància a Catalunya no ha de ser un problema, però no pot ser que el govern de Catalunya posi el focus justament en la confrontació i en la crispació estèril”.

El primer secretari del PSC a l’Alt Penedès i Garraf, Juan Luis Ruiz, ha afirmat que “el treball del govern d’Espanya i, en concret, del Ministre de Sanitat, Salvador Illa, representa i visualitza el tarannà de diàleg, de gestió i col·laboració que sabem fer i que volem fer des del PSC”. Al mateix temps, ha recordat que “ara que les competències estan a les comunitats autònomes, la Generalitat ha d’exercir millor aquestes competències del que estem veient, enlloc d’estar pendent contínuament d’un enfrontament amb les institucions espanyoles”.

Durant el Consell de Federació s’ha presentat l’estructura de les diferents agrupacions del territori, que han renovat les seves agrupacions i que, segons el secretari d’organització del PSC Alt Penedès-Garraf, Albert Tort, demostra “l’acció i el compromís socialista arreu del territori, en defensa de les polítiques públiques, ara més que mai, amb una visió catalanista, plural i constructiva de Catalunya, i amb una concepció progressista del Penedès”. En aquest sentit, el Consell de Federació ha aprovat una resolució que posa el focus en Salut, Educació, Seguretat, Progrés i Unitat com a eixos de l’acció socialista al Garraf i l’Alt Penedès en temps de COVID, posant de relleu l’acció dels representants socialistes del territori a les institucions locals i comarcals, i al mateix temps posant de manifest els dèficits de gestió i coordinació del govern de la Generalitat. Al mateix temps, també s’ha ratificat la declaració dels i les socialistes Penedesencs en defensa del teixit industrial i econòmic al territori.

Fitxers adjunts: