Alt Penedès-Garraf

Els socialistes destaquen la importància per a Alt Penedès i Garraf dels Pressupostos Generals

  • Actualitzat:
  • Creat:

Els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) suposaran millores en la qualitat de vida de la ciutadania de les dues comarques

Els Pressupostos Generals de l’Estat suposaran grans millores en la qualitat de vida de la ciutadania del Garraf i l’Alt Penedès. La Diputada al Congrés Sonia Guerra ha declarat que els pressupostos suposen una “aposta decidida per promoure la recuperació econòmica del territori i pal·liar els efectes socials que està tenint la pandèmia.” En aquest sentit, ha explicat que estem “parlant de mesures socials que incideixen directament en la vida de les persones com els més de 7,2M d’euros que s’incrementaran en les pensions per als i les pensionistes de l’Alt Penedès-Garraf.” La diputada ha parlat també del compromís de la fi dels peatges de l’AP7 en el 2021: “aquesta eliminació dels peatges comportarà un desviament del tràfic pesat de la N340, millorant la seva seguretat” ha explicat. Una altra actuació important serà la forta inversió en les obres del Corredor Mediterrani, “una infraestructura clau per al Govern” ha assegurat Guerra.

Juan Luis Ruiz, Primer Secretari de la Federació del PSC Alt Penedès-Garraf ha explicat que una de les mesures destacables als pressupostos serà la que afecta a la N-340, eix vertebrador del sud de l’Alt Penedès, “que es beneficiarà de l’increment dels fons per a la conservació i manteniment de carreteres, que puja de 22,7M a 37,5M. El manteniment i la conservació de carreteres es clau per al desenvolupament econòmic de la zona, així com per preservar la “dignitat” de les zones menys poblades, a vegades deixades de banda en aquest tipus d’actuació” ha explicat.

Ruiz també ha valorat l’aposta decidida per millorar la xarxa de Rodalies (341.9M), que “suposarà una millora en la qualitat del servei de manera generalitzada, però especialment per a les persones que viatgen des de fora de la corona metropolitana, com és el cas dels ciutadans i ciutadanes de l’Alt Penedes- Garraf, que han de patir la centralitat de la xarxa i perdre més temps en els trajectes”. Els pressupostos inclouen també una forta inversió en millores del conjunt de Rodalies (158,9M), així com inversions menors en millores d’accessibilitat i sistemes d’informació (92,7M). D’altra banda, Vilanova i la Geltrú podrà optar a la línia d’ajuts per implementar zones de baixes emissions i la implantació de mesures que afavoreixin el transport públic davant del vehicle privat. Destaca també la millora significativa de les costes del Garraf dins del pla global del Govern per a la recuperació i la dignificació de les zones litorals.

Aquestes inversions s’inclouen dins dels 23.819,88 milions d’euros que Catalunya rebrà en aquets Pressupostos Generals de l’Estat.