Alt Penedès-Garraf

Els socialistes demanen a la Generalitat que restauri els serveis a CAPs i ambulatoris

  • Actualitzat:
  • Creat:

La Secretària de Coordinació Sectorial i Feminisme de la Federació Alt Penedès-Garraf del PSC, Teresa Llorens, afirma que “és necessari que Salut recuperi horaris, no només amb atenció telefònica, i serveis que s’han deixat de prestar"

El PSC ha demanat un ple monogràfic al Parlament per posar de relleu la reducció de serveis i atenció a la ciutadania en els ambulatoris, Centres d’Atenció Primària i d’altres Centres de Salut.

En aquest context, els socialistes de l’Alt Penedès i el Garraf han donat suport a aquesta demanda i han recordat que existeixen centres de salut que han vist reduïts serveis i recursos per als centres i els seus professionals, també a les nostres comarques. Segons la Secretària de Coordinació Sectorial i Feminisme de la Federació Alt Penedès-Garraf del PSC, Teresa Llorens, “és necessari que Salut eviti un desmantellament de serveis que continuen sent necessaris, que recuperi horaris més enllà de l’atenció telefònica, i que no aprofiti el context actual per seguir reduint serveis que s’han deixat de prestar”. Denuncien que ha disminuït la freqüència d’atenció en alguns centres, l’atenció mèdica diària en centres més petits, que s’han eliminat serveis com la pediatria,... i que l’atenció presencial s’ha de recuperar.

Els socialistes han afirmat que la digitalització en la gestió és necessària, però que “no es pot fer un canvi de model aprofitant la COVID i per la porta del darrere, amb molta atenció telefònica que provoca retards importants i que allarga l’atenció presencial per part d’especialistes, fet que també causarà problemes amb el seguiment i prevenció de malalties cròniques.“