Alt Penedès-Garraf

Els socialistes de l’Alt Penedès i el Garraf defensen l’aposta municipalista, constructiva i de convivència

  • Actualitzat:
  • Creat:

Els socialistes estan treballant per presentar candidatures a la majoria de municipis on els veïns i veïnes van poder votar l’opció de candidatures socialistes i de progrés el 2015 amb voluntat constructiva, compromís i focus social.

El passat dissabte, el Consell de la Federació Alt Penedès – Garraf dels socialistes es va reunir a Vilafranca del Penedès, amb la participació de la diputada socialista al Parlament Esther Niubó, que va defensar la “necessitat de diàleg i menys confrontació per avançar com a país”, així com la necessitat de “posar en valor, reivindicar, activar i fer possible que les polítiques socials siguin també el centre d’atenció de la política actual”.

 

En aquest sentit, el primer secretari de la Federació Alt Penedès, Juan Luis Ruiz, va recordar que “no fa gaires anys, l’activitat del Govern de la Generalitat se centrava en posar en marxa escoles, centres de salut, o la mateixa C-15 entre Vilanova i Vilafranca, que va ser impulsada amb governs socialistes al Govern de la Generalitat i a les principals ciutats de d’aquest eix viari”. D’aquesta manera, Ruiz va demanar que “no oblidem aquesta acció amb visió socialista que ara ha perdut força i que no es pot seguir deixant estar com si no fos important”. Els socialistes de l’Alt Penedès i el Garraf van comentar, per exemple, la situació dels peatges del territori i van tornar a demanar que aquests temes, juntament amb d’altres com el transport públic, els centres educatius i de salut, el manteniment de l’espai públic, o l’avenç cultural i associatiu dels municipis, siguin un focus de treball del Govern de la Generalitat i de cadascuna de les candidatures socialistes i progressistes als municipis de la comarca.

 

Per la seva banda, el secretari de política municipal de la federació, Albert Tort, va explicar que s’està treballant amb l’objectiu que els municipis en els que el 2015 els veïns i veïnes van poder votar opcions socialistes i progressistes puguin tornar a fer-ho a través de candidatures “amb gent compromesa i que té clar que els regidors i regidores ho som per treballar per als nostres municipis” i que “ho fem des del respecte democràtic, la defensa d’unes institucions municipals que ningú utilitzi de forma partidista, amb el focus posat en la feina que cal fer als nostres pobles, viles i ciutats, i amb la voluntat nítida de defensa del diàleg i el catalanisme assenyat en contraposició amb la cerca irresponsable de l'embolic estratègic i el populisme de la confrontació als extrems”. Tort va assegurar que “seguirem fent la feina als municipis que ens correspon, sense oblidar els reptes socials i el dia a dia que hem d’abordar des dels Ajuntaments”. Tort va afirmar que “el municipalisme i la visió constructiva i de treball actiu són i seran els eixos centrals de les candidatures socialistes i progressistes al Garraf i a l’Alt Penedès”.

 

El secretari d’organització de la federació, Francisco Romero, va explicar que “seguint el pla de treball, s’ha posat com a prioritat de l’acció de l’executiva de federació els contactes i l’articulació de candidatures socialistes i de progrés al territori, així com l’organització per encarar les eleccions municipals del maig de 2019”.