Alt Penedès-Garraf

Comunicat dels alcaldes i alcaldesses socialistes i de l’executiva del PSC de l’Alt Penedès i el Garraf

  • Actualitzat:
  • Creat:

Ens preocupa la situació que estem vivint i demanem seny i responsabilitat real.

Els alcaldesses i les alcaldesses socialistes del Garraf i l’Alt Penedès i l’executiva del PSC Alt Penedès-Garraf defensem fermament la convivència cívica, la defensa de les institucions, la llibertat d’expressió i la pedagogia contra la retroalimentació de l’odi en una societat que volem democràtica, respectuosa i de progrés. Per tot això, ens preocupa la situació que estem vivint i demanem seny i responsabilitat real per reconduir aquesta perillosa deriva.  Fem una crida urgent a retornar a la via del diàleg i de l’acord.

Vivim un problema polític de primera magnitud. La tensió insostenible que estem vivint té origen en la manca d’acció política i de diàleg del President del Govern espanyol, Mariano Rajoy i del govern del PP. Cal aturar aquest lamentable camí. Cal retornar a la suma en una societat diversa, però que hem de compartir molt dia a dia. La única solució a la deriva perillosa que vivim és el diàleg. Per això emplacem al Govern de la Generalitat i al Govern Espanyol a parlar des del respecte mutu i a fer-ho immediatament.

Hem de buscar la manera de bastir ponts que aquests darrers anys, i especialment aquests dies, s’han malmès. Cal estar a l’alçada i retornar a la via del diàleg efectiu. Cal reclamar també que cessin les actuacions policials d’escorcolls i detencions a alts càrrecs del Govern de Catalunya, perquè no resolen el conflicte polític i dificulten encara més una sortida democràtica i cívica.

Tenim una llarga trajectòria de defensa de la democràcia i de les llibertats a les nostres comarques i a Catalunya. Per això cridem a la responsabilitat col·lectiva, a la qual intentarem contribuir amb fermesa democràtica i respecte.